Home » Blog » Aromatherapie & essentiële oliën » Waarom zou ik essentiële oliën gebruiken?

Waarom zou ik essentiële oliën gebruiken?

door | 18 jun, 2020 | Aromatherapie & essentiële oliën

Waarom zou ik essentiële oliën gebruiken?

Essentiële oliën worden al eeuwenlang gebruikt door de mensen. Het is niets nieuws, ook al hoor je er de laatste jaren steeds meer over. In het oude Egypte gebruikte Cleopatra essentiële oliën al voor haar uiterlijk en gezondheid. Planten, bomen en kruiden geven hun natuurlijke krachten aan ons mensen om ze te gebruiken. Zoals de wortels, de stengels, bloem en zelfs de vruchten.

Ook bij de oude stammen van de indianen, in Afrika en in China worden al honderden jaren gebruikt gemaakt van de krachten van de natuur.
De geneeskundige krachten kunnen ons ontzettend goed ondersteunen en helpen bij verschillende kwaaltjes, gevoelens, emoties en klachten die we hebben en ervaren. De subtiele geur van de essentiële oliën kunnen diep doorwerken in ons systeem.

Essentiële oliën helpen op subtiel niveau. Zonder dat je het écht door hebt doet het zijn werk al. Het brengt je weer tot jezelf, zet je weer even terug op aarde, helpt je ontspannen z je hoofd leegmaken of juist weer energiek krijgen. Iedere plant, boom of kruid heeft zo zijn eigen speciale kracht. Denk maar aan lavendel, die staat er om bekend om zijn kracht om te helpen ontspannen. Of grootmoeders geheim om met citroen schoon te maken en te reinigen. Dat doet ze niet voor niets. Citroen helpt bacteriën doden, en geeft ook ruimte in je hoofd.
Zo heeft iedere olie zijn eigen kracht. Deze kunnen dus veel voor je betekenen, met emoties, gevoelens, jezelf in balans krijgen, concentratie, maar ook als je niet helemaal fit bent of het even niet meer weet. Ze zijn echte wonder middeltjes.

De oliën zijn niet alleen goed voor volwassenen, ook voor kinderen en zelfs bij baby’s kunnen ze ingezet worden. Let hierbij wel op dat de olie 100% pure olie is zonder toegevoegde chemische of synthetische stoffen. En ook bij voorkeur van biologisch geteelde planten. En let bij baby’s op welke plekje gebruikt en verdun deze eventueel met een neutrale olie, zodat die minder sterk is. Gebruik olie ook niet zo op het lichaam!

De oliën zijn fijn om te verdampen in een ruimte. Lekker 10 min voor het slapen gaan in de slaapkamer of juist als je thuis komt na een lange werk-, of schooldag ik de woonkamer.
Ik vind zelf de oliën ook heel erg fijn in Een voetenbadje. Een scheutje neutrale badolie met 1-2 druppels essentiële olie in de teil en dan heerlijk ontspannen en tot rust komen.
Of lekker in bad na een lange dag met een flinke scheut badolie met 3-4 druppels olie. Super fijn! En je badkamer ruikt daarna heerlijk naar de gebruikte olie.
Voor kinderen vind ik een voetenbadje na school ideaal. Even lekker thuis komen en weer landen na een lange intensieve schooldag. Zeker nu in de corona tijd kan deze ideaal zijn en ontzettend goed helpen en ondersteunen.

Ik heb al meerdere reacties gehad, waarbij de kinderen zelf vragen om een voetenbadje omdat ze het zo fijn vinden. Of waar mensen na een drukke dag even de diffuser aanzetten en een paar druppels olie er in doen. Heerlijk!

Ga jij jezelf en je gezin ook helpen met de essentiële oliën? Wil je meer informatie? Laat een bericht achter of stuur me een appje. Ik help je graag!

Over Christel Knippenberg

Als professioneel nanny, holistisch kindercoach en luisterkind werker heb ik veel deskundigheid in huis om kinderen, ouders en het hele gezin te coachen, ondersteunen en begeleiden.

Gerelateerde artikelen

Wat is aromatherapie?

Wat is aromatherapie?

Wat is aromatherapie? Bij aromatherapie maak ik gebruik van essentiële oliën. Deze oliën ondersteunen het zelfhelend vermogen van het lichaam. Dit doe ik onder anderen door middel van voetbadjes, wrijfolie, massage en door het te gebruiken in een diffuser, om het zo te verdampen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin