Home » Blog » De Kapper » Tips voor de start van het nieuwe schooljaar

Tips voor de start van het nieuwe schooljaar

door | 1 sep, 2022 | De Kapper, Holistisch kindercoach

Er is iets fout gegaan met het plaatsen van mijn column in de nieuwe editie van ‘De Kapper’, bij deze een deel van de column die ik had geschreven over de start van het nieuwe schooljaar en hoe je je zoon/dochter kunt helpen en ondersteunen.

Zingen… het is weer voorbij die mooie …… vakantie. Als de nieuwe editie verschijnt, dan is de vakantie alweer voorbij. Ik hoop dat jullie een heerlijke vakantie en tijd samen hebben gehad. Net zoals de vakantie voor sommige kinderen niet even makkelijk is, is het voor kinderen soms ook niet zo makkelijk om al die vrijheid en het ‘niet moeten’, weer los te laten en weer in een schoolritme te komen. Dus vandaag wil ik jullie een paar tips geven die mich geholpen hebbe in miene schoeltied en nog een paar extra tips.

          Blik samen terug op de vakantietijd: Wat vond je leuk om te doen? Wat was misschien wel het leukste van de hele vakantie? Wat zou je de volgende keer anders willen doen? Knutsel of bak same wat um de vekansie af te sloete.

          Blik ook vooruit naar het nieuwe schooljaar, met wie kom je allemaal in de klas, zijn er misschien nieuwe kindjes? Wie wordt de nieuwe leerkracht? Neem iets van vekansie mei naor schoel um euver te vertelle in de klas.

          Mak dich neet metein te druk aan ut begin van ut schoeljaor. Ga niet iedere dag afspreken met vriendjes en sport. Zo’n eerste paar weken zijn weer even inkomen en wennen, neem die tijd, zodat je niet over 3 weken alweer toe bent aan vakantie.

          Begin op tied met ut nieuwe ritme. Het is misschien te laat, aangezien de school al is gestart, maar voor de volgende vakantie… Ga in de laatste week langzaam aan weer op tijd naar bed en blijf niet iedere dag te lang in bed liggen. Zo went je lichaam rustig aan weer aan een ritme. Structuur en duidelijkheid is belangrijk, niet alleen mentaal, ook fysiek.

          Maak er veural ein paar ierste leuke daag van. Bedenk samen wat leuks/lekkers voor in de broodtrommel, stop er een lief briefje met een boodschap in, ga samen nog iets kleins leuks doen om de eerste schoolweek te vieren. Naar de speeltuin, picknicken met vriendinnetjes of het gezin, lekker wandelen in het bos, een fotoshoot houden,  maak samen een fotoboek van alle vakantiefoto’s, bouw iets leuks met lego etc. Maak er nog even een momentje van samen.

Over Christel Knippenberg

Als professioneel nanny, holistisch kindercoach en luisterkind werker heb ik veel deskundigheid in huis om kinderen, ouders en het hele gezin te coachen, ondersteunen en begeleiden.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin