Home » Blog » De Kapper » Zomervakantie en tips om deze gezellig door te komen

Zomervakantie en tips om deze gezellig door te komen

door | 20 jul, 2022 | De Kapper, Holistisch kindercoach

Zomervakantie

De vakantie komt er alweer aan. Voor veel mensen een fijne tijd om weer even lekker te relaxen en te ontspannen. Voor veel kinderen fijn, wat ze kunnen lekker doen waar ze zin in hebben, niet de hele dag op school of huiswerk moeten maken. En juist dat is voor sommige kinderen ook gelijk een probleem. De hele structuur van de dag is weg. Er is weinig houvast, vaak staat de planning nog niet vast. Gaan op  vakantie naar onbekende plekken, vriendjes waar ze normaal mee spelen zijn ook weg, vreemd eten, vreemde mensen om zich heen etc.

Boze jongen

Het onbekende kan kinderen heel onrustig maken van binnen. Ze gaan de grenzen opzoeken, worden snel boos of ‘ontploffen’ vanuit het niets. Of kinderen trekken zich juist terug, gaan malen in hun hoofd. Buikpijn klachten, last van obstipatie, hoofdpijn en slecht slapen kunnen ook gevolgen zijn van de onrust die ze voelen.

 

Je kunt kinderen helpen door er over te praten. Gaan jullie ook op vakantie? Waor goat ge nar toe? Wie lang blief ge weg? Wat gaot ge daor doon? Kunnen er bekenden dingen van thuis mee? Als je op vakantie gaat naar een nieuwe plek, ga dan samen met de kinderen op zoek naar de vakantieplek. Wat is daar te doen? Wat voor eten hebben ze daar? Waar ga je slapen? Wat voor taal spreken ze er? Misschien kun je zelfs samen waord of zinne opzoeken, of een korte (kinder)video samen kijken. Hoe ziet de omgeving er uit? Zo weten ze al een beetje wat hun te wachten staat. Maak er ook vooral een spelletje van, zodat het ook leuk blijft voor iedereen en niet iets mega ernstigs.

En ook als je thuis blijft en niet op vakantie gaat kan het fijn zijn voor de kinderen om te weten wat er in de vakantie allemaal te gebeuren staat. Gaan jullie als ouders werken? Wat gaan de kinderen dan doen of waar heen? Zijn er logeer partijtjes? Wat voor activiteiten worden er gedaan? Is er misschien een zomerkamp of kindervakantiewerk waar ze heen gaan etc. Help je kinderen zo veel mogelijk om duidelijkheid te krijgen.

Een fijne manier om meer duidelijkheid te krijgen is om samen een planning te maken thuis. Neem een groot vel papier, of plak een paar A4-tjes aan elkaar. Teken de weken erop en schrijf samen bij elke dag de dingen die al vast staan. Picknicken met opa en oma, zwemmen bij de buren, op vakantie, logeren bij oom/tante, naar de grote speeltuin etc. Dit geeft de kinderen al veel duidelijkheid wat er die dag gaat gebeuren. Misschien zijn er een paar grotere activiteiten, wat kleintjes en steeds een paar dagen die lekker rustig zijn om weer bij te komen en te relaxen.

Als ze extra tijd mogen op de computer, playstation, tv etc. maak hier dan samen afspraken over. Wie lang meuge ze aldaags?

Wat nog extra kan helpen is de geur van thuis mee te nemen, zo blijft er iets vertrouwds bij, de eigen knuffel of een kussen mee, een paar spelletjes die bekend zijn. Leesboekje, puzzelboek of tekenblok kan ook helpen om even te relaxen en ontspannen.

Natuurlijk is het allerbelangrijkste om samen oprechte aandacht voor elkaar te hebben en kwaliteitstijd te creëren. Geniet van de momenten die jullie samen hebben. Goeeëj alles opzie, tillefoons aan de kant, baok toe (wal de baokelegger ertusse, haha) en same speule, renne, lache en joeks hebbe etc.

Wil je, je zoon/dochter ook nog even in de watten leggen en extra verwennen deze zomer? Boek dan een fijne holistische massage bij mij. Natuurlijk ook lekker voor jezelf of samen. Een massage, helemaal afgestemd op de behoefte van dat moment met heerlijke fijne essentiële massageolie. Deze hele zomervakantie voor maar €30,-. Voor meer informatie: info@kinderpraktijkchristel.nl                          Ik wins og ein gojje zomer toe!

Over Christel Knippenberg

Als professioneel nanny, holistisch kindercoach en luisterkind werker heb ik veel deskundigheid in huis om kinderen, ouders en het hele gezin te coachen, ondersteunen en begeleiden.

Gerelateerde artikelen

Positieve coachkaartjes

Positieve coachkaartjes

Eigenwijsjes zijn leuke positieve coachkaartjes die ik regelmatig gebruik in mijn coachpraktijk. Leuk voor de kinderen, maar ook zelf gebruik ik ze ook regelmatig. Zoals laatst ook een keer. “ik ben vrij”, waarom heb ik deze getrokken?

lees verder
De pad van de natuur en je eigen pad

De pad van de natuur en je eigen pad

De natuur kan hele mooie boodschappen laten zien. Ze zijn vaak te vergelijken met je eigen leven. Zie jij de obstakels op de weg? Laat jij je meevoeren door de stroom van het leven. En zie je de kleine, maar oh zo mooie wonderen in je eigen leven?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin