Home » Blog » Holistisch kindercoach » De regenboogweg
plu-methode holistisch kindercoach

De regenboogweg

door | 12 okt, 2021 | Holistisch kindercoach

Wat is de regenboogplu-methode?

De regenboogplu methode is een methode ontwikkeld door Gite Liebrand. Deze is gebaseerd op het werken met de chakra’s. Chakra’s kun je je voorstellen als kleine draaikolken met energie. Ze lopen over de middenlijn van je lichaam. Ze zijn eigenlijk de overgang van je aura naar je fysieke lichaam. Ze nemen energie op naar je lichaam toe en laten ook weer energie los. Als alle chakra’s goed draaien en werken, dan voel jij je in balans en gaat het eigenlijk goed. Maar het kan ook voorkomen dat een chakra blokkeert of uit balans is (te langzaam of juist te snel draait). Dan kan het zijn dat het bij jou ook (letterlijk) niet lekker loopt en je jezelf uit balans voelt. Je kunt dan zelfs fysieke klachten krijgen. Denk aan buikpijn, hoofdpijn, rugklachten etc.

Iedere chakra heeft een andere werking en staat in verbinding met een bepaalde kleur. Daarom zijn die ook altijd zo mooi afgebeeld.

regenboogweg

Hoe werkt dan de regenboogweg?

 

Stap voor stap, loop je de regenboogweg. Natuurlijk help ik je daarbij. Door middel van kaartjes trekken, vragen stellen, opdrachtjes, krachtzinnen en/of edelstenen & mineralen, kun je weer meer in balans komen en voel jij je aan het einde van de weg weer beter in balans. Aan het eind van de weg mag je nog onder de regenboogparaplu gaan staan en kun je voelen wat de kleuren en de energie met je doen.

Als je naar huis gaat, voel je jij weer beter in verbinding met jezelf en weer steviger en stabieler in het leven staan. En dit kun je thuis gemakkelijk op peil houden door weer terug te voelen wat je tijdens het wandelen hebt gevoeld. Zo blijft de energie nog lang doorwerken.

De regenboog weg werkt met de 7 hoofdchakra’s. De kleuren die bij deze chakra’s horen, zijn ook d

e kleuren die we gebruiken bij de regenboogweg. Door op de gekleurde vierkantjes van de regenboogweg te gaan staan, kom je in verbinding met de chakra die bij deze kleur past. In de energie en door bij jezelf te voelen, kun je (onbewust) merken of een chakra goed voelt. In het begin is dit misschien onwennig en raar, maar aan het einde zal je het verschil wel merken.

En het mooie is, dit is ideaal voor kinderen en volwassenen. Kinderen voelen intuïtief heel goed aan wat ze nodig hebben. Voor volwassenen is dit soms iets moeilijker, maar ook een super fijne en subtiele methode.

Zelf heb ik de regenboogweg bij Gite Liebrand mogen ervaren. Ik was nieuwsgierig en dacht ik probeer het gewoon uit. Omdat ik het zelf zo’n fijne ervaring was, heb ik besloten er zelf ook mee aan de slag te gaan.

Regenboog-plu-mothode

Wat zijn de 7 hoofdchakra’s, de werking, kleuren en oliën?

  1. de basischakra/wortelchakra (Muladhara) is verbonden met de kleur ROOD. Hij bevindt zich bij je stuitje en wijst naar beneden. Hij staat eigenlijk een beetje voor de veiligheid en basiskracht. Om je zeker en stabiel te voelen, te aarden hier op de wereld. De essentiële olie die hier bij past is Patchoulie.
  2. De sacraalchakra (Svadisthana) zit op de hoogte van je onderbuik, onder de navel. Hij is verbonden met de kleur ORANJE. Je hebt hier ook nog de mannelijke en vrouwelijke versie. In het kort helpt deze chakra je met het uiten van je emoties, je seksualiteit en ook met creativiteit. De essentiële olie die hier bij helpt is Mandarijn.
  3. De zonnevlecht chakra (manipura) zit net boven je navel. De kleur van deze chakra is GEEL. Deze chakra is verbonden met je wilskracht, je passie. Wat jij wilt in je leven, je eigen ruimte, je eigen-ik. Wat wil jij bereiken. De essentiële olie die hier bij past is Citroen.
  4. Het hartchakra (Anahata) is ter hoogte van je hart. De kleur GROEN is verbonden met deze chakra. Deze chakra is verbonden met liefde. Het geven van liefde en het ontvangen van liefde. Vooral ook die van jezelf. De essentiële olie die hierbij past is de Cypres.
  5. De keelchakra (Vishuddi) zit op de hoogte van je keel/strottenhoofd. BLAUW is de kleur die verbonden is met deze chakra. In de keel zitten je stembanden waarmee je kunt spreken. Het is dus niet verbazend dat deze chakra werkt op de communicatie/spreekkracht. Het (durven) uitdrukken wat je voelt en vind. Je mening durven uitspreken, maar ook het eerlijk zijn naar jezelf. De essentiële olie die hierbij past is geranium.
  6. Het voorhoofdchakra (Ajna) wordt ook vaker het derde oog chakra genoemd. De kleur die met deze chakra is verbonden is PAARS (donker blauw soms) Deze zit op je voorhoofd, tussen je ogen. De werking van deze chakra heeft te maken met je intuïtie, het helder zien en aanvoelen van zaken, maar ook de verbeelding. De olie die hierbij past is de lavendel
  7. De laatste van de 7 hoofdchakra’s is de kruinchakra (Sahasrara). Deze ligt bovenop je kruin, je hoofd. Deze wijst naar boven. VIOLET (soms ook wit) is de kleur die bij deze chakra hoort. Het is de verbinding met je hogere bewustzijn, het weten, het contact met je spiritualiteit en wijsheid. De essentiële olie die hierbij past is de jeneverbes.

Over Christel Knippenberg

Als professioneel nanny, holistisch kindercoach en luisterkind werker heb ik veel deskundigheid in huis om kinderen, ouders en het hele gezin te coachen, ondersteunen en begeleiden.

Gerelateerde artikelen

Mijn verjaardagswens + oproep

Mijn verjaardagswens + oproep

Om mijn nieuwe levensjaar volgende maand te vieren wil ik iets extra’s doen dit jaar. Ik wil mijn lange vlecht gaan doneren aan stichting haarwensen. Voor het maken en onderhouden van de pruiken is een bedrag van €1500,- nodig per pruik. Ik zou het super tof vinden om niet alleen mijn vlecht te kunnen doneren, maar ook dat mooie bedrag van €1500,-

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin