Home » Blog » Holistisch kindercoach » De pad van de natuur en je eigen pad

De pad van de natuur en je eigen pad

door | 8 mrt, 2022 | Holistisch kindercoach

De storm van laatst heeft z’n sporen echt wel na gelaten in de natuur. Zo ook een mooi obstakel, midden op het pad. Een boom die geveld is door de storm, die dwars over het pad gevallen is. En dat bracht mij weer aan het denken. De natuur geeft mij vaak een vergelijking met mijn eigen leven. En zo ook deze keer, toen ik een wandeling maakte door het bos. Ik val van de ene verbazing in de ander, door wat de natuur mij laat zien.  wonderen van de natuur

Zo gaat het in het leven soms ook. Soms weet ik gewoon even niet meer welke kant ik op moet/wil. Of lijkt er een groot obstakel op mijn pad te liggen. Ik zeg expres lijkt, want vaak, als ik dan eens echt goed naar dat obstakel kijk, is het eigenlijk helemaal niet zo groot dan wat ik denk. Soms is het ook een stukje angst of spanning wat om de hoek komt kijken.

En als je die aan durft te kijken, is het op eens helemaal niet zo spannend meer. En is het spannend om de angst in de ogen te kijken? Natuurlijk, rete-spannend soms, maar als je het daarna niet meer spannend vind en die angst niet meer hoeft te hebben, is dat niet veel fijner? Want angst zit tussen je oren, het is een overtuiging die je ooit hebt gecreëerd.bijna onzichtbaar paadje

Op andere momenten wijk ik gewoon bewust maar even af van mijn pad en ga ik expres de andere kant op of volg ik een pad wat bijna niet zichtbaar is.

Dat brengt ook wel eens onzekerheden met zich mee. “Was dit wel verstandig?”, “Had ik niet beter…?”  Of “Wat moeten anderen wel niet van mij denken?”. Maar weet je, ook dan val ik regelmatig in de verbazing omdat het dan weer hele mooie momenten met zich mee brengt, juist omdat ik mijn hart en gevoel heb gevolgd en niet het al ver uitgesleten pad, wat ik al 1000 keer heb gewandeld.

Juist je eigen stroom en gevoel volgen, brengt soms zo’n mooie verrassingen. Volg je eigen stroomDat je zo ver kunt kijken en precies ziet waar je heen mag gaan. Of een klein (natuur)wonder wat je niet had verwacht. Heerlijk vind ik dat. Dan ben ik weer even zo trots op mezelf, juist omdat ik iets heb gedaan wat juist NIET verwacht wordt van anderen, dat JUIST tegendraads is of misschien een beetje eigen-wijs.

Maar juist omdat het dan goed voelt om af te wijken en mijn eigen gevoel te volgen. Dus lieve mensen, doe wat goed voelt en trek je niets aan van wat andere mensen denken. Volg jou eigen pad, ook al kun je het soms even niet zo goed zien. Uiteindelijk kom je weer op een plek waar alles duidelijk wordt. Kijk onderweg ook nog even naar al die grote en kleine wonderen die je tegenkomt.

Over Christel Knippenberg

Als professioneel nanny, holistisch kindercoach en luisterkind werker heb ik veel deskundigheid in huis om kinderen, ouders en het hele gezin te coachen, ondersteunen en begeleiden.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin