Home » Blog » Holistisch kindercoach » Neem de eerste stap

Neem de eerste stap

door | 4 sep, 2021 | Holistisch kindercoach

De stap durven nemen
Na een leuke en intensieve eerste lesdag van de opleiding systemisch coachen ben ik even een ronde gaan wandelen. Terwijl ik aan de Maas zat en even alles aan het laten bezinken was, kreeg ik mooie inzichten en inspiratie.
Inzichten die ik zelf mag meenemen en zelf mag leren. Maar ook die vele anderen met mij mogen meenemen waarschijnlijk. Dus ik dacht, schrijf het in een post en blog.

veerpontIk zat daar dus bovenaan bij het veerpont.
En toen kwam het volgende naar boven….

Om aan de overkant te komen, moet je een eerste stap zetten. Überhaupt om op het veerpont zelf te komen, maar ook om naar de overkant te gaan. Soms is de route en de bestemming duidelijk zichtbaar voor je en weet je waar je naartoe gaat.
Soms is de weg nog verhuld is de mist en zie je hem niet. Om bij je doel en bestemming te komen, zal je toch die eerste
stap moeten zetten. Maar wil je naar je bestemming, dan zal je die eerste stap die kant op toch moeten zetten.
Het is goed om daarbij te vertrouwen op je eigen kennis en kunde. Dat de kennis die je hebt je zal helpen op je weg naar de
bestemming. Je mag nog meer gaan vertrouwen op je intuïtie en dat die je brengt waar je moet zijn. Als je vertrouwen hebt,
kun je gaan voelen. En voelen en vertrouwen brengt vaak meer, dan kennis en de controle vasthouden. Laat de touwtjes
een beetje los, net als het begeleidende bootje van het veerpont. Die zorgt net als je intuïtie, dat je daar komt waar je moet zijn en niet te ver af dwaalt.

Vertrouwen dat de route onderweg wel duidelijk wordt en de schipper (jijzelf) weet waar je naartoe vaart. Of het begeleidende bootje je op het juiste pad begeleid (je intuïtie).

Natuurlijk is de route niet altijd recht, plat en loopt hij soepel. Er zullen bochten in zitten, kronkels, drempels, bulten, heuvels of zelfs bergen die je tegenkomt onderweg. Kuilen, gaten en diepe dalen. Misschien onrustig  water en mist waardoor je niets ziet. Vertrouw op de radars (van het veerpont) en kennis. Maar willen al die obstakels zeggen dat jij daardoor van jouw route moet afwijken? Dat je maar een andere route moet nemen, die iemand anders beter vind of makkelijker is? Naar mijn mening niet.

 

Makkelijker wilt niet altijd zeggen dat iets beter is. Sommige uitdagingen mag je aangaan en je lessen daaruit leren. Het universum zal je de lessen die je mag leren toch wel geven. Is het niet nu, dan krijg je het op een ander moment. En misschien mocht je hem al leren en heb je hem toen niet aangenomen, waardoor die nu op je pad komt. (Dat is voer voor een ander blog)
Vertrouw maar en zet die eerste stap, dan kom je vanzelf aan de overkant.

Over Christel Knippenberg

Als professioneel nanny, holistisch kindercoach en luisterkind werker heb ik veel deskundigheid in huis om kinderen, ouders en het hele gezin te coachen, ondersteunen en begeleiden.

Gerelateerde artikelen

De regenboogweg

De regenboogweg

Wat is de regenboogplu-methode is een mooie en fijne manier om je chakra’s en energie in balans te brengen. Door middel van de regenboogweg, kaartjes trekken, oefeningen etc. kun je zelf weer de chakra’s in balans krijgen. Lees er alles over in het blog.

lees verder
Mijn reis tot holistisch kindercoach

Mijn reis tot holistisch kindercoach

Holistisch kindercoach word je niet zomaar. Het is hard werken. En dan niet zozeer het leren van wat je allemaal moet weten, het is hard werken aan jezelf. Want als je jezelf niet kent, hoe kun je dan een ander helpen en zichzelf leren kennen en begrijpen. In dit blog, staat open en eerlijk hoe ik de reis tot holistisch kindercoach heb ervaren.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin