Home » Blog » Holistisch kindercoach » Ode aan de moeders

Ode aan de moeders

door | 14 mei, 2022 | De Kapper, Holistisch kindercoach

Ik heb netuurlik de laefste maoder van idderein. Ze is lief, staat altijd voor me klaar. Ik mag komen knuffelen wanneer ik wil en de deur staat altijd voor me open. Ik kan altijd mee eten er is genoeg en anders wordt er gewoon iets bij gemaakt. En ik heb een kamer mogen ombouwen tot praktijk ruimte, zodat ik daar de allerleukste kinderen en ouders mag helpen en ondersteunen.

Maar wat die liefste mama van mij allemaal heeft gedaan voor mij, voordat ik zover was dat ik daar die praktijk ruimte kon maken. Wat al die lieve moeders doen voor hun kinderen, voordat ze de stappen kunnen maken die we allemaal maken. Staon we daor wal ens bee stil? Vurdát wee os vleugels oetslaon, hebbe os maoders berge verzat.

Dus in deze column, even een ode aan (mijn) moeders.

Natuurlijk begint het al dat ze ons 9 maanden lang bij zich hebben gedragen. Dat ging lang niet altijd van een leien dakje. Misselijk, ziek, slapeloze nachten en dan ook nog een huishouden draaiende houden. Na de bevalling/geboorte houdt dat niet op. Die nachte zónder slaop, blijven nog lekker aan, de was blijft ook doorgaan en er komt alleen maar extra bij. Net zoals de monden die gevoed willen worden. Dat is de eerste maanden misschien nog makkelijk met alleen wat melk extra, maar na een paar maanden komen daar toch ook de eerste hapjes en korstjes bij. En die worden echt niet allemaal gelijk gewaardeerd.

De tandjes die doorkomen en de (kinder)ziektes die we doormaken maken, maken het niet altijd even makkelijk. Extra veel huilen, extra veel luiers, extra veel was en extra veel troostende knuffels die uitgedeeld moeten worden. Zowel overdag, als ’s nachts, met de druime en nachtmerries die komen. Kinderen die bij je in bed kruipen of het hele gezin wakker houden.

Als we dan eindelijk zover zijn dat we naar de school kunnen, dan komt het volgende er wel weer bij. Vriendjes en vriendinnetjes, ruzies, sporten, verjäördaagsfieësjes en vergeet ook die groeispurten niet, waardoor kleier en schaon na een paar maanden alweer te klein zijn.

De volgende fase is de herfshane tied en ut volwasse waere, ut neet (wille) luustere op zeuk gaon noar eigen ‘ik’ en ut baeter wiete. De eerste vriend(innet)jes, liefdesverdriet, uitgaan, festivals, etc. En dan natuurlijk zorgen zoals, gaat het wel goed op school? Komen ze wel mee? Krijgen ze geen ‘verkeerde vriendjes’, gaan ze niet stiekem spijbelen? Redden ze zich wel alleen op kamers? In de vreemde stad? Gaan ze niet stiekem roken, blowen of drugs gebruiken? Eten ze wel gezond en niet alleen vette hap?

afstemmen op jou

Blijven ze überhaupt wel gezond? Gezondheid is een groot goed, iets wat niet voor iedereen vanzelf sprekend is. Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen. Iets dat mij altijd bijgebleven is wat mama mij ooit heeft gezegd.

En als we denken dat moeders niks doen als we er niet zijn, dan zitten we er toch goed naast. Wat denk je van de boodschappen die gedaan moeten worden, de was, de strijk, ut hoes mot gans gepoetst waere, de tuin, koken etc. Daarnaast de uitstapjes met school, vergaderingen van clubjes en ohja, misschien moet er ook nog gewoon gewerkt worden. Tegenwoordig krijg je het bijna niet meer voor elkaar om op 1 salaris rond te kunnen komen.

Laeve maoders, petje aaf vur og! Gee ziet kanjers. De beste en liefste moeders van de hele wereld. En om die moeders een lekker in de watten te leggen en even een momentje voor zichzelf te geven, heb ik een leuke actie bedacht. Boek in mei een fijne energetische meridiaan of holistische lichaamsmassage voor een moeder en laat haar even ontspannen, relaxen en weer vol energie komen. Speciaal voor moederdag nu voor maar €30,-.  Mail snel voor een afspraak info@kinderpraktijkchristel.nl

Over Christel Knippenberg

Als professioneel nanny, holistisch kindercoach en luisterkind werker heb ik veel deskundigheid in huis om kinderen, ouders en het hele gezin te coachen, ondersteunen en begeleiden.

Gerelateerde artikelen

De pad van de natuur en je eigen pad

De pad van de natuur en je eigen pad

De natuur kan hele mooie boodschappen laten zien. Ze zijn vaak te vergelijken met je eigen leven. Zie jij de obstakels op de weg? Laat jij je meevoeren door de stroom van het leven. En zie je de kleine, maar oh zo mooie wonderen in je eigen leven?

lees verder
De regenboogweg

De regenboogweg

Wat is de regenboogplu-methode is een mooie en fijne manier om je chakra’s en energie in balans te brengen. Door middel van de regenboogweg, kaartjes trekken, oefeningen etc. kun je zelf weer de chakra’s in balans krijgen. Lees er alles over in het blog.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin