Methodieken & Behandelingen

Hoe kom jij weer in verbinding met jezelf?

De verschillende methodieken en behandelingen die ik aanbied

Als holistisch kindercoach zijn er verschillende methodieken die ik gebruik. Sommige gebruik ik redelijk veel, zoals therapeutisch tekenen en aromatherapie. Andere gebruik ik minder vaak, altijd kijkende naar wat de persoon in kwestie nodig heeft. Ieder persoon is uniek, iedere sessie ook. Maar altijd uitgaande dat jij het antwoord in je hebt en we met inzichten jou weer positief verder kunnen helpen.

Sommige behandelingen kunnen ook los geboekt worden, zoals (kinder)massage, regenboog-plu-methode en een luisterkindafstemming.

“Als coach ben ik jou een steuntje in de rug, om een positieve verandering neer te zetten, inzichten te krijgen en de antwoorden in jezelf te vinden.”

Methodieken die ik in mijn praktijk gebruik

Er zijn veel verschillende methodieken die ik heb geleerd tijdens mijn opleiding tot holistisch kindercoach. Enkele daarvan zet ik ook in, in mijn dagelijks leven. Veel daarvan gebruik ik in mijn praktijk tijdens de coach sessies. Tijdens verschillende extra opleidingen en workshops zijn daar nog een aantal methodieken bijgekomen afgelopen jaren.

Op de afbeelding hiernaast ben ik bezig met een drukpuntmassage. Massages zijn een heerlijk manier om te ontspannen en even alles los te laten. Blokkades los te maken, de verbinding met je lichaam weer aan te gaan en gewoon even loskomen uit je hoofd. Door daar nog massageoliën bij te gebruiken van de aromatherapie kun je nog een laagje dieper gaan. Eventueel kunnen er ook nog chakrapunten op de voeten bij gepakt worden om ook nog energetisch in balans te komen.

Korte toelichting van verschillende methodieken

Tekenen

Het onbewuste laat in een tekening boodschappen achter. Door die boodschappen te lezen, kun je veel informatie uit een tekening krijgen.

Aromatherapie

Essentiële oliën zet ik op verschillende manieren in. Verdampen in een diffuser, als voetenwrijfolie, massageolie, of heerlijk in een (voeten)bad.

Massage

Bij een massage, masseer ik het hoofd, buik en voeten. Door bepaalde punten mee te nemen op het lichaam kom je weer helemaal in balans.

Energetisch werk

Als je energetisch niet in balans bent, kun je hier klachten van krijgen. Door deze te reiningen en te balanseren, voel je je weer lichter en fijner.

Coachgesprekken

Tijdens coach- gesprekken stel ik vooral veel vragen, waardoor je inzichten krijgt die je gelijk kunt toepassen. Zo kan de positieve verandering al starten.

Ervaringen van mijn klanten

Nadat Christel eerst gewerkt heeft met onze zoon, heb ik ook nog een paar één-op-één sessies gehad met haar. Uit de coaching bleek dat ik een aantal zaken uit het verleden niet had verwerkt.  

Mijn man en kinderen merkte ’s avonds al verschil, meer rust en onspanning. Na lange tijd sliepen beide kinderen ’s avonds de hele nacht door.

Carla

Leerkracht, basisschool

 Losse behandelingen

Het is ook mogelijk om van sommige methodieken losse behandelingen te boeken. Dit kan onder andere met de massage, het chakrapad/regenboogpad lopen via de regenboog-plu methode en het aanvragen van een luisterkind afstemming.  

De regenboog-plu methode 

Door het lopen van het regenboogpad ervaar je in je energiecentrum (chakra) wat jij nodig hebt om die chakra in balans te krijgen. Dit kan op verschillende manieren, waarbij ik je uiteraard help.

Aan het einde van het pad kom je uit bij de regenboogparaplu. Die helpt je door het beschermende gevoel van de plu om je even tot rust komen bij jezelf.

Een heerlijke manier om in verbinding en balans te komen met jezelf. Goed voor volwassenen en kind.

 

Massage

Via een hoofd,- buik,- voetenmassage kom je even helemaal tot rust en weer in verbinding met jezelf. 

We beginnen eerst even met een klein gesprekje. Wat speelt er op dit moment in je leven? Waar heb je behoefte aan? 

Daarna gaan we lekker naar de massagetafel, waar je op gevoel een kaartje mag trekken, voor welke olie je nodig hebt (het zelfhelend vermogen van je lichaam weet dit). En daarna ga je lekker liggen en begin ik aan de massage.  

 

Luisterkind afstemming

Bij een luisterkind afstemming stem ik in de energie af op een persoon. Van hart tot hart, van ziel tot ziel. Hiervoor hoeven we dus niet bij elkaar te zijn. Dit gaat allemaal op afstand, wat natuurlijk ideaal is.

Voor meer informatie over een afstemming, zie pagina Luisterkind of klik op de knop hieronder.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Veelgestelde vragen

Wat maakt jou beter dan een andere kindercoach?

Iedere coach is goed op zijn eigen manier. Wat mij anders maakt dan andere kindercoaches is dat ik op holistische basis werk en daardoor kijk naar het geheel. Ik wil de oorzaak van het probleem vinden, zodat we die kunnen oplossen. Niet alleen het probleem, want dan komt het weer een keer terug. 

 

Wat houdt luisterkind (werker) in?

Als luisterkind werker, stem ik, op afstand, op iemand af in de energie. Anders gezegd, maak ik daarbij contact op zielniveau, je hogere zelf, op hart niveau. Daarbij luister ik naar de boodschap die de ander mij te vertellen heeft.

Vaak vraag je je af wat er nou in het hoofd van jou zoon/dochter omgaat. Of je begrijpt niet wat jou kindje probeert duidelijk te maken, omdat hij daar nog te klein voor is. Het kan ook zijn dat je vragen hebt over jezelf, je snapt niet waarom je soms op een bepaalde manier reageert, of wat het maakt dat je toch zo onzeker bent, etc. etc.

Je kunt een afstemming aanvragen voor jezelf, en ook voor je zoon/dochter tot 10 jaar. Vanaf 10 jaar mogen zij eerst zelf toestemming aan mij geven.

Ik kan er nog veel meer over vertellen. Neem even contact met mij op als je meer wilt weten.

Werk je alleen met kinderen of ook met volwassenen?

Ik werk met gezinnen en hun kind(eren), het hele systeem. Tijdens de sessies werk ik met kinderen alleen, en ook heb ik aparte sessies met de ouders, samen en één-op-één. 

Mochten mensen zelf ergens mee zitten en zelf daarmee aan de slag willen, dan kan dat ook. De kinderpraktijk is niet alleen voor kinderen. Ik help graag iedereen die aan zichzelf wilt werken.

Wat voor methodes gebruik je in de sessies?

Tijdens de sessies gebruik maak ik gebruik van verschillende methodieken. Een aantal hoofd methodieken zal ik even toelichten.

In het begin maak ik vooral gebruik van therapeutisch tekenen. Uit de tekeningen kun je heel veel boodschappen halen. Niets is fout en alles is goed.

Aromatherapie, door middel van o.a. voetenbadjes, wrijfolie, essentiele oliën, (kinder)massage. Het lichamelijke contact brengt kinderen rust, onspanning, grenzen. Ook een goede verbinding met zichzelf en jou als ouder.

Balans in chakraleer, energetisch werken en emotioneel evenwicht (E.E.). De chakra’s zijn energetische punten die de aura en het lichaam met elkaar verbinden. Als je energetisch uit balans bent, kun je jezelf ook niet helemaal lekker voelen. De E.E. punten zitten verbonden met je energiebanen (meridianen), door die te tappen/masseren krijg je die ook weer in balans.  

Natuurlijk gebruik ik als coach ook coachtechnieken tijdens de gesprekken. 

En nog vele andere technieken, zoals onder andere:

spiertesten

grenzen stellen

innerlijk kind

en meer.

 

Ervaringen van mijn klanten

Nogmaals bedankt voor je afstemming. Het gaat inmiddels heel goed met V. Zijn driftbuien zijn flink afgenomen en hij is ook een stuk milder als hij boos wordt. Zo fijn!!! Ik hoor ook van andere mensen terug dat hij verandert is. Hij is zo gegroeid de afgelopen tijd.

Zelf voelt hij ook verschil zegt hij als ik het vraag, maar kan me niet zeggen wat of waarom.

Suzanne

moeder van V.

Wil je een keer een losse behandeling, of eerst eens kennismaken met mij en mijn methodieken?

Bel, mail of maak een afspraak via onderstaande knop