Christel

Holistisch kindercoach & luisterkindwerker

Wie ben ik?

Mijn naam is Christel Knippenberg-Jakobs, ik kom uit Velden, dorpje naast Venlo, regio Noord-Limburg.

Samen met mijn man, zijn we ons eigen huis aan het verbouwen in Lomm, waar mijn nieuwe praktijk ook gevestigd zal worden. Tot die tijd heb ik mijn praktijk nog in Velden.

Als kind speelde ik altijd al met de jongere kinderen van school. Met de kleine kinderen had ik over het algemeen een beter contact dan met mijn klasgenoten. Regelmatig werd ik gepest. Dit heeft achteraf gezien toch wel zijn sporen na gelaten. Tijdens de opleiding tot holistisch kindercoach ben ik hiermee aan de slag gegaan en heb ik hieraan gewerkt. Door middel van EE punten tappen, affirmaties en coach gesprekken. Deze technieken gebruik ik ook tijdens coaching sessies met de kinderen en gezinnen, subtiele technieken, met zichtbaar effect.

Als tiener zei ik al dat ik ‘professioneel oppas’ wilde worden, omdat ik het oppassen op kinderen bij ons in het dorp echt leuk vond. Niet wetende dat dit beroep echt bestaat. Daar kwam ik pas achter, toen ik klaar was met mijn opleidingen en eigenlijk op zoek wilde gaan naar een baan. 

In het werk als nanny werk je heel intiem samen met een gezin en krijg je (bijna) alles mee. Zo dus ook de zaken die minder lekker lopen. Dit inspireerde mij om opleidingen te gaan volgen, waarbij je leert hoe je gezinnen en families kunt begeleiden en ondersteunen. Hoe kun je samen werken om weer op het juiste spoor te komen. Ik merk hoe vrij eenvoudige technieken, grote resultaten kunnen behalen bij kinderen en hun ouders. Ik ben dankbaar dat ik hierbij mag ondersteunen.

Na ruim 8 jaar als nanny gewerkt te hebben in Amsterdam, merkte ik dat ik de behoefte kreeg om weer meer terug naar het zuiden te komen, niet meer hele weken van huis en thuis weg te zijn. Daarom heb ik besloten om een eigen praktijk op te starten, om met mijn deskundigheid nog wel anderen te kunnen helpen en ondersteunen.

 

 

Christel

Portret foto’s: Marijke Romkes fotografie

Volg mij ook op facebook

SPW-4 & Onderwijsassistent

Opleidingen tot pedagogisch werk, daarin heb ik tijdens mijn stages vooral ervaringen opgedaan met kinderen en kinderen die extra begeleiding nodig hebben.  

Holistisch kindercoach

Coachen en begeleiden van kinderen en gezinnen. Kijkend op een holistische wijze naar de persoon en het geheel. Zoekend naar de oorzaak van een probleem. 

Luisterkind werker

Het letterlijk luisteren naar de persoon waarop je afstemt, zonder oordeel of mening. Dit om zo antwoorden te krijgen op vraagstukken waar iemand mee zit. 

Hoe klanten mij ervaren

Christel is een heel rustig persoon, open houding en vriendelijke uitstraling. Hierdoor voel je je snel veilig en vertrouwd, wat goed helpt tijdens de sessies. Daardoor durf ik zelf ook meer open te staan en kunnen we de problemen goed aanpakken.

Gaan wij samen werken aan de oplossing voor jullie?

Samen aan de slag om de rust en gezelligheid terug te krijgen.