Christel

Holistisch kindercoach & luisterkindwerker
“Nee, ik wil nu naar buiten en even spelen, ik wil geen huiswerk doen. Altijd maar dat k*t huiswerk. Ik doe het niet punt uit!”
Boos schreeuwend en stampvoetend vliegt hij de trap op, de deur wordt met een grote knal dicht gegooid en er komt nog een schreeuw en vloek naar beneden dat ik de stomste nanny ooit ben.”

Sta ik daar, zelf trillend van binnen van de onmacht, frustraties, boosheid en ergens ook verdriet. De tranen over mijn wangen, omdat ik niet weet hoe ik hiermee moet omgaan. Wat doe ik nou verkeert? Hij weet toch dat het altijd zo gaat? Waarom wilt hij mij zo graag boos en verdrietig hebben? Ergens begrijp ik hem wel, maar weet niet goed hoe ik hem kan helpen. En ook hoe ik mezelf moet helpen, want van binnen voel ik zoveel, dat ik niet eens goed weet wat allemaal.

Herkenbaar? De onmacht, de boosheid, het schreeuwen  “Je bent de stomste moeder ooit”. Misschien schreeuw je zelf ook wel eens terug? “zoiets zeg je niet tegen mij!” En dat verdriet wat daarna komt, die onmacht! Je hart krimpt ineen van de pijn. 

Ik heb regelmatig met de tranen over mijn wangen gelopen (ook toen, die dag), omdat ik het ook gewoon even niet meer wist. Niet wist wat ik kon doen om het kindje te helpen. Niet wist wat ik zelf moest doen om weer rustig te worden. Of dat we daarna samen huilend op de bank zaten omdat we zó boos op elkaar waren geweest. Of ik zo boos werd dat ik het liefste spullen tegen de muur kapot wilde gooien.

De kindercoach opleiding heeft voor zoveel inzichten gezorgd, dat is onbeschrijfelijk. Die inzichten deel ik nu met jullie. Zodat jullie ook geholpen kunnen worden. En dat de gezelligheid en rust weer terug komt. Net het bij mijn toenmalige nanny gezin. Het geleerde in de opleiding kon ik gelijk inzetten en uitproberen wat bij hen wel en niet werkte. Zoals aromatherapie, therapeutisch tekenen, EE-punten tappen, massages, energetisch werk etc. Veelal rustige, subtiele methodieken, die voor grote veranderingen kunnen zorgen. En inzichten krijgen, dat is nog wel het meest effectieve wat werkt. En natuurlijk help ik jullie daar ook mee.

Zo ben ik dus bij het vak kindercoach terecht gekomen. Dat ik altijd al een passie voor kinderen heb gehad, kun je zien aan het feit, dat ik op de basisschool al meer speelde met de kleuters dan mijn klasgenoten en dat ik doordeweeks en in de weekenden meer bij gezinnen aan het oppassen was dan thuis op de bank bij mijn ouders. Het oppassen zat er dus al vroeg in. Fijn dat ik dit werk 10 jaar lang professioneel heb mogen doen.

Nog fijner dat ik mensen nu in mijn eigen praktijk begeleid. Zo dankbaar dat ik dit tegen gekomen ben. Buiten dat ik een echt mensen-mens ben en graag met kinderen werk, vind ik het heerlijk om met een leuk boek te lezen op de bank met een mok warme chocomelk (zelf in de zomer), of lekker met mijn oltimer buggy te gaan touren met mooi weer.

Verder ben ik ook een klusvrouw geworden en zijn we ons eigen huis en mijn nieuwe praktijk aan het verbouwen. Super leuk, ik wist niet dat ik eigenlijk best handig ben. Zo leer je altijd weer wat over jezelf.

Wil je ook meer over je kinderen, je gezin en misschien wel vooral over jezelf leren? Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.

 

Christel

Portret foto’s: Marijke Romkes fotografie

Volg mij ook op facebook

Hoe klanten mij ervaren

Christel is een heel rustig persoon, open houding en vriendelijke uitstraling. Hierdoor voel je je snel veilig en vertrouwd, wat goed helpt tijdens de sessies. Daardoor durf ik zelf ook meer open te staan en kunnen we de problemen goed aanpakken.

SPW-4 & Onderwijsassistent

Opleidingen tot pedagogisch werk, daarin heb ik tijdens mijn stages vooral ervaringen opgedaan met kinderen en kinderen die extra begeleiding nodig hebben.  

Holistisch kindercoach

Coachen en begeleiden van kinderen en gezinnen. Kijkend op een holistische wijze naar de persoon en het geheel. Zoekend naar de oorzaak van een probleem. 

Luisterkind werker

Het letterlijk luisteren naar de persoon waarop je afstemt, zonder oordeel of mening. Dit om zo antwoorden te krijgen op vraagstukken waar iemand mee zit. 

Gaan wij samen werken aan de oplossing voor jullie?

Samen aan de slag om de rust en gezelligheid terug te krijgen.